Skip to content

Cart

Your cart is empty

Mission

Ons verhaal

Wij zijn fan van alles wat leeft, maar we hebben een zwak voor de bijzondere, indrukwekkende en buitengewone dieren op onze mooie aardbol. Een van die mythische wezens is de narwal, door National Geographic ooit ‘s werelds meest excentrieke dier genoemd. Een soort walvis, met een grote ivoren hoorn als tand. De eenhoorn van de oceaan, zo te zeggen. Mythisch, spectaculair en een beetje gek. Op de juiste manier, dat is precies wat u in onze collectie zult vinden.


Duurzame collecties

Wij gebruiken twee soorten stof voor onze zwembroeken. De ene collectie wordt gemaakt van gerecycleerde plastic flessen en de andere collectie van een blend van polyester, spandex en 37% kokosnootschillen. De “plastic flesjes stof” is de Fenc® TopGreen®, deze is GRS gecertificeerd. Elk broekje bevat 4 tot 8 gerecycleerde petflessen, afhankelijk van de maat van het kledingstuk. Onze t-shirts zijn gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Wij gebruiken ook uitsluitend gerecycleerd materiaal voor onze etiketten en verpakkingen.


Arbeidsomstandigheden

Naast duurzaamheid hechten wij ook veel belang aan de arbeidsomstandigheden van de fabrieksarbeiders. De fabriek waar de zwembroekenworden gemaakt ligt in Dhaka, Bangladesh. De fabriek waar de t-shirts worden gemaakt ligt in Tirupur, India. De werknemers in beide fabrieken krijgen een eerlijk loon en werken onder normale werktijden. De fabrieken beschikken over de modernste apparatuur, wat de veiligheid ten goede komt. Dit alles vertaalt zich in certificering volgens de hoogste normen op de markt.